בלוג

איך לעבור את גיל המעבר ולהשאר בחיים

גיל המעבר, הוא תופעה פיזיולוגית תקינה שכל אישה תעבור במהלך חייה. זו תקופה המאופיינת בשינויים פיזיולוגיים רבים שמתחילים זמן רב לפני הפסקת הווסת עצמה: שינוים בתזונה ובירידה במשקל, שינויי מצב רוח, שינויים בשאיפות מהחיים, שינויים בזמן שיש לעצמה, שינויים במבנה הגוף, שינויים בשינה ואפילו שינויים במה מתחשק לאכול.

הגוף החכם מכין אותנו כל פעם קצת לקראת ההגעה אל התקופה המיוחדת הזו.

נשים רבות חוששות מאוד מההגעה לגיל המעבר בין אם כי שמעו סיפורים קשים מחברות, בין אם בגלל שתקופה זו מהדהדת בנפש עם פגיעה אפשרית בתחושת הנשיות כתוצאה  מהפסקת הווסת העתידית והמשמעות החד משמעית שהיא מביאה- סיום הפוריות (גם אם למעשה יכולת הפוריות הממשית לא קיימת, הרי הופעת הווסת כל חודש מסמלת את האופציה שהייתה להיריון).

החשש קיים גם מהתרבות סביבנו, העולם שייך לצעירים ולצעירות והשינוי הפיזיולוגי של הגוף אומר לנו ישר בפנים, חמודה, צעירה את לא...ויש את המונח המזעזע "גיל הבלות" שעושה תחושה נוראית בבטן. באופן אישי אני חושבת שאין קשר בין גיל לתחושת צעירות אבל על זה בפוסט אחר....

אין ספק שההתבגרות הפיזית מביאה איתה תחושות, רגשות, מחשבות ופחדים. כן, יש נשים עם השלמה וקבלה מלאה מהשינוי מבחינה רגשית. ועדיין, יכולות לעבור את התקופה מבחינה פיזית בקושי גדול. 

הרפואה הסינית מדברת על גיל מעבר כבר בספרות הקלאסית הכי עתיקה שלה, שם מוסבר מעגל חיי האישה במעגלים של 7 שנים: במעגל החיים ה 7, כלומר 7*7, בגיל 49, תמציות האישה ריקות והיא אינה יכולה להביא יותר ילדים לעולם. זהו תהליך טבעי, פיזיולוגי של הגוף ושל מעגל החיים. 

יחד עם זאת, האם נדונו נשים לסבול בגיל המעבר? לא לישון? לעלות על רכבת הרים ריגשית? לסבול מיובש בגוף? ממש לא!

 בעיני, מטרת הטיפול באישה הסובלת מתסמיני גיל מעבר מחולק למספר חלקים: דבר ראשון להקל על הסימנים המפריעים לה ושמורידים את איכות חייה. דבר שני יהיה טיפול בשורש הבעיה: מה מוביל את אותם סימנים לבוא אצלה לידי ביטוי. גיל מעבר הוא פיזיולוגי אך עוצמתו ועוצמת סימניו הוא נגזרת מאורח חייה של האישה עד לאותו רגע: מה מצב הצ'י (האנרגיה שלה) מה מצב ה YANG (כוח החיים), מה מצב הדם שלה? האם שנים סובלת מווסת מועטות או כואבות או חשה טשטוש ראייה או שמא היא צמחונית? כל הפרמטרים האלו נלקחים בחשבון כדי להבין מהי האבחנה המדויקת לאותה אישה, מלבד המונח המערבי "גיל מעבר". ברגע שכל האינפורמציה הזו קיימת, קל מאוד לתת צמחי מרפא סיניים ולכוונם בהתאמות אישיות לכל מטופלת בהתאם לסימנים הפיזיים אותם היא מציגה. החלק השלישי של הטיפול יהיה, במידת הצורך, מתן גם של פרחי באך, בעיקר אם יש מעורבות רגשית נוכחת יותר במצב, כל אחת על פי תבנית נפשה ואישיותה. 

היופי בעיני ברפואה הסינית היא היכולת לראות כל אישה כפי שהיא, כל אחת וחוסר האיזון שלה, זה נכון בכלל ובפרט בטיפול בנשים- אתן דוגמה: יגיעו אלי לקליניקה 3 נשים הסובלות מתופעות גיל מעבר, כל אחת מהן תיתן תמונה של סימנים וסימפטומים המפריעים לה, כל אחת תספר על סימנים  שונים לחלוטין מהאחרות: אחת תתלונן על גלי חום לאורך כל היום, אחת תתלונן על חוסר שינה ואחת תתלונן על יובש בעיניים, אדומות ומגרדות ויובש בנרתיק המקשה על קיום יחסי מין. כל אחת, בהתאם לאבחנה מבדלת תקבל טיפל שונה למרות ששלושתן באו "לגיל מעבר".

בניגוד להורמונים (שגם עליהם ארחיב בפעם אחרת) אין כאן תרופות פלאים. העבודה נעשית בשילוב מתן צמחי מרפא סיניים ודיקור, והמטרה למתן ואף להעלים את הסימנים המטרידים ולהעביר את אותה אישה בשקט בשלווה ובביטחון את התקופה הזו עד הכניסה המוחלטת אל הצד השני של אותו "גיל מעבר".

לסיכום, גיל מעבר הוא תקופה פיזיולוגית תקינה והמטרה שלנו לעבור אותו בקלות ובשלום פיזית ונפשית. בעזרת דיקור, צמחים ופרחי באך

סובלת מתופעות גיל מעבר? רוצה להכין את הגוף לקראתו? מוזמנת ליצור קשר ולקבוע טיפול  0528496864