בלוג

סיפור מקרה- כאבים בווסת, טיפול והשגת היריון

 

ד' הגיעה אלי עם תלונה מרכזית של כאבים בזמן הווסת המשביתים אותה לגמרי, לא יכולה לזוז בלי בקבוק חם, לקיחת משככי כאבים לאורך ימי הווסת ותחושה נפשית ירודה מאוד על רקע הכאב והסבל שעוברת כל חודש.

זו תלונה די שכיחה בקליניקה של נשים בטווח גילאים רחב. כשאני שואלת איך עוברת הווסת התשובה הרבה פעמים היא "כואבת, אבל זה רגיל". מדהים איך התרגלנו למונח "רגיל" בכל מה שקשור לסבל.

כן, ווסת יכולה מעט להכאיב יש התכווצויות טבעיות של הרחם אך הכאב לא אמור לשתק אותנו, להגביל אותנו, לגרום לנו לחיות על משככי כאב. הכאב יכול להיות נוכח קצת בבטן תחתונה, גב תחתון (האזור האחורי של הרחם). ייתכנו יציאות יותר רכות או רבות יותר בימי הווסת, שכן כל התנועה בגוף, הצ'י (אנרגיה), נע לכיוון מטה.

אין צורך להגיע לרמות סבל קשה, ואם משהו מאוד מאוד כואב, בראייה של הרפואה הסינית זוהי סטגנציה-תקיעות. דברים אינם זורמים בצורה חלקה ואז מופיע כאב.

זה קצת כמו פקק בכביש, כשהכביש פתוח והכל זורם התנועה חלקה. אם יש תאונה חלילה, משהו חוסם את התנועה החלקה ונוצר פקק- עודף מכוניות במקום אחד וכבר פחות נעים וזורם...

אז למה בגוף דברים נתקעים? הצ'י הוא דינמי ואמור לזרום בצורה חופשת בגוף והוא גם הכוח המניע שמאוחרי הדם. אם הצ'י חלש מתזונה לא מתאימה, אם הוא קר מידי,  אורח חיים המכלה אותו, עבודה מאומצת, מחשבות אובססיביות, רגשות לא פתורים (ועוד ועוד), אין לו את הכוח לזוז בצורה אופטימלית.

כמו אוטו בלי דלק במצבי החולשה בגוף, או אוטו בפקק במצבי התקיעות. אז אם הצ'י לא זורם, הדם לא זורם בצורה נאותה. איך זה ירגיש בגוף: כאבי מחזור, תסמונת קדם ווסתית, מיגרנות, תפיסות שרירים, כאבים ומתח בצלעות ובצידי השדיים, עצבנות וקשת רחבה של תסמינים פיזיים ונפשיים.  ככל שהתקיעות ארוכה יותר כך היא "מתחממת" יותר והמופע יותר קיצוני.

נחזור לד', האבחנה שלה הייתה שכאבי הווסת (דיסמנוראה) נובעים כיון שהצ'י והדם תקועים על רקע קור. (קור הוא גורם מכווץ, מאט) . בנוסף, היתה לה איכות לא טובה של הדם בשל שנים של תזונה לא מותאמת ואורח חיים לא תומך. אם התזונה לא טובה במשך שנים,  אין ייצור נכון של צ'י ודם. נשים מאבדות כל חודש דם. אם לא מיוצר כראוי דם חדש ויש איבוד מתמשך פיזיולוגי (וסתות), האישה מגיעה למחסור ופגיעה באיכות הדם. אם הדם באיכות גרועה, לא תהיה הזנה מספקת לרחם. בההתבוננות טיפולית יותר רחבה, איך ייקלט היריון בסביבה לא תומכת? אם הרחם אינה מוזנת היטב בדם עשיר מלחלח וחם הסיכוי להשתרשות, יורד משמעותית.

עיקר הטיפול היה חימום בכל המובנים:

א.    מעבר לתפריט אוכל חם והוצאת אוכל ושתייה קרים מאורח החיים.

ב.     העבודה בדיקור לוותה עם שימוש רב במוקסה (צמח הלענה, בשימוש אלפי שנים ברפואה הסינית והיפנית- חימום המחט/                נקודת הדיקור בכדי לחזק ולחמם)

ג.      מתן פורמולת צמחים המחממת את הדם, מניעה תקיעות ומפסיקה כאב.

 ד' בישרה לי שהיא בהיריון כחודשיים מתחילת מפגשנו. לאורך ההיריון הרגישה מצוין והגיעה אחת לחודש להמשך דיקור לחיזוק. בשמחה ובנחת ילדה את בנה בכורה לא מזמן.  

כשמבינים את הצ'י והדם ואת הדינמיקה שלהם קל לפתור מכאובים של שנים.